Contul de economii
Cu contul de economii, ai parte de flexibilitate ca la contul curent și ai dobânzi ca la depozite. Poți economisi oricând și de oriunde, prin Internet și Mobile Banking.
Economisește smart
Poți pune bani deoparte pentru sute de motive: pentru zile negre, pentru a-ți cumpăra gadgetul pe care ți-l dorești demult, pentru un concediu de vis sau pentru avans la casă. Cu contul de economii, poți economisi atunci când îți dorești - fără restricții de perioadă și ai acces la bani oricând.
Dobânzi cont de economii în lei
Sold cont | Dobândă (%/an) |
---|---|
0-4.999,99 lei | 3,00% |
5.000,00–24.999,99 lei | 3,25% |
25.000,00-100.000,00 lei | 3,50% |
peste 100.000,00 lei | 2,00% |
Deschide-ți un cont online și economisești ușor
Cu pachetul online Bun Venit ai cont curent, card de debit și Mobile Banking active în câteva minute. Comisionul lunar de administrare este ZERO dacă lunar ai încasări în contul bancar echivalente cu salariul minim net pe economie, altfel este 5,9 Lei.
- Comision de deschidere/administrare: ZERO
- Termen: 1 lună, cu prelungire automată.
- Dobânda este fixă pe toată perioada de constituire, se calculează zilnic la soldul existent și se capitalizează lunar
- Poți face alimentări și retrageri: din unitățile CEC Bank sau direct din Internet Banking sau Mobile Banking
Aplică ușor și rapid
Lasă-ne datele
Completezi datele și un consultant te va contacta pentru a-ți oferi detaliile necesare și pentru a stabili împreună ce produs ți se potrivește cel mai bine.
Sau ne poți suna
Hai într-o sucursală
Poți aplica în orice sucursală CEC Bank. Alege cea mai apropiată unitate.
Credit de nevoi personale online
Poți obține până la 90.000 lei pentru nevoile tale, 100% online sau în oricare dintre unitățile CEC Bank, cu dobândă fixă de la 11% pe an.
Află mai multe
Card de credit online
Card de credit cu până la 24 de rate fără dobândă, oriunde în lume. Accesează-l 100% online sau în oricare dintre unitățile CEC Bank.
Află mai multe
Ce trebuie să știi despre dobânzile la depozite
- Banii tăi sunt în siguranță.
- Dacă ai Internet Banking sau Mobile Banking, poți vedea oricând situația depozitelor și conturilor tale
- Depozitele și sumele din conturile curente sunt garantate de stat, prin FGDB (Fondul de Garantare a Depozitelor din Sistemul Bancar), în limita a 100.000 de euro. Detalii
Potrivit reglementărilor în vigoare, pentru veniturile din dobânzi se datorează impozit pe venit. Acesta va fi reținut la sursă de către bancă, deci nu este nevoie să faci alte formalități pentru a declara sau plăti impozitul.
Impozitul pe venit este:
- 10% din dobânzi pentru clienții rezidenți în România, în UE sau în țări cu care România a încheiat convenții de evitare a dublei impuneri
- 16% pentru clienții ca nu se încadrează în condițiile de mai sus.
Pot apărea situații în care datorezi CASS (contribuții la asigurările de sănătate) pentru veniturile dobânzi, dacă ai avut venituri din alte activități (drepturi de autor/ chirii / dividende/ dobânzi / investitii / activitati agricole / Alte surse - titluri ANRP - aplicabil contribuabililor, alții decât titularul dreptului de proprietate sau moștenitori legali) mai mari decât pragurile prevăzute în Codul Fiscal actualizat, respectiv:
Pentru 2022: se datorează CASS pentru veniturile menționate mai sus, dacă, cumulate, acestea depășesc salariul minim brut pe 12 luni. Salariul mediu brut a fost 2550 lei în 2022.
Pentru 2023: se datorează CASS pentru veniturile menționate mai sus, după cum urmează:
- Veniturile menționate mai sus se încadrează între 6 și 12 salarii minime brute pe țară: baza de calcul a contribuțiilor va fi salariul minim brut pe 6 luni
- Veniturile menționate mai sus se încadrează între 12 și 24 salarii minime pe țară: baza de calcul a contribuțiilor va fi salariul minim brut pe 12 luni
- Veniturile menționate depășesc 24 salarii minime pe țară: baza de calcul a contribuțiilor va fi salariul minim brut pe 24 de luni
- Pentru 2023, valoarea salariului mediu brut lunar este de 3.000 de lei.
Conform legislației în vigoare, obligația declarării și plății contribuțiilor sociale revine contribuabilului.
Pentru 2024: se datorează CASS pentru veniturile menționate mai sus, după cum urmează:
- Nivelul a 6 salarii minime brute pe ţară, în vigoare la termenul de depunere a declaraţiei unice, în cazul veniturilor realizate cuprinse între 6 salarii minime brute pe ţară inclusiv şi 12 salarii minime brute pe ţară;
- Nivelul de 12 salarii minime brute pe ţară, în vigoare la termenul de depunere a declaraţiei unice, în cazul veniturilor realizate cuprinse între 12 salarii minime brute pe ţară inclusiv şi 24 de salarii minime brute pe ţară;
- Nivelul de 24 de salarii minime brute pe ţară, în vigoare la termenul de depunere a declaraţiei unice, în cazul veniturilor realizate cel puţin egale cu 24 de salarii minime brute pe ţară.
Obligația declarării și plății CASS revine contribuabilului, iar salariul minim brut pe țară până la 30 iunie 2024 a fost de 3.300 lei, iar de la 1 iulie este de 3.700 lei. Data depunerii declarației unice este 25 mai.