Găsiți mai jos termenii și condițiile de utilizare a portofelului virtual Google Pay.

 

CEC Bank S.A. (denumită în continuare "banca" sau "CEC Bank") este o instituție de credit, persoană juridică română cu sediul în București, Calea Victoriei nr. 13, Sector 3, telefon: 021.314.28.68, fax: 021.310.09.11, nr. Registrul Comerțului J40/155/1997, nr. Registru bancar RB-PJR-40-046/17.09.1999, capital social 2.290.661.600 lei, cod TVA RO 361897, CUI 361897.

 

Începând cu data de 17.11.2020, CEC Bank permite utilizarea la plată a cardurilor CEC BANK eligibile (denumite în continuare "carduri CEC") și în aplicația de plata Google Pay (denumită în continuare "Google Pay"). Detalii privind cardurile CEC eligibile pentru înrolare și utilizare în Google Pay regăsești în secțiunea dedicată a prezentilor Termeni.

 

În legătură cu soluția Google Pay și despre cine este Google, găsești detalii pe https://pay.google.com/about/ și https://about.google/

 

Te rugăm să citești cu atenție prezenții "Termeni și condiții" (denumiți în continuare "Termenii") care guvernează înregistrarea, activarea și utilizarea unui card CEC în Google Pay. Dacă există o neconcordanță între termenii contului tău Google și prezenții Termeni, se vor aplica prezenții termeni pentru plățile efectuate cu cardul CEC în Google Pay. Dacă dorești să citești acești termeni și în viitor, ii poți accesa prin intermediul site-ului nostru- www.cec.ro.

Acești Termeni se aplică numai utilizării cardurilor CEC în Google Pay.

 

Prezenții Termeni nu se aplică pentru serviciile/produsele contractate/achiziționate de la furnizorul dispozitivului pe care îl utilizezi, al rețelei de telefonie mobilă și nici de pe alte site-uri sau servicii aparținând unor terți care integrează sau permit furnizarea Google Pay. Aceștia sunt terți față de CEC BANK și au propriile contracte cărora te supui atunci când oferi informațiile despre ține, când utilizezi serviciile lor sau când vizitezi site-urile lor. CEC Bank nu răspunde pentru legalitatea furnizării/prestării produselor/serviciilor furnizorului dispozitivului și/sau ale terților, nici pentru securitatea, precizia, legalitatea sau orice alt aspect al respectivelor produse/servicii oferite de aceștia.

 

Este responsabilitatea ta să citești și să înțelegi prevederile contractelor puse la dispoziție de acești terți înainte de a crea, activa sau utiliza cardul tău CEC în Google Pay.

 

Nu suntem răspunzători și nu oferim niciun suport sau asistență pentru niciun fel de hardware, software sau alte produse sau servicii ale terților (inclusiv Google Pay și dispozitivul tău). Dacă ai întrebări sau probleme cu un produs sau un serviciu oferit de Google sau de un terț, te rugăm să contactezi respectivul furnizor/terț pentru asistență.

 

Sub rezerva Condițiilor Generale de Afaceri ale CEC Bank aplicabile cardului CEC, ești de acord că funcțiile și funcționalitatea Google Pay pot fi îmbunătățite sau actualizate automat fără vreo notificare prealabilă. În orice moment putem decide să extindem, să reducem sau să suspendăm tipul și / sau numărul de tranzacții permise folosind un card CEC în Google Pay sau să modificăm procesul de înrolare a unui card CEC în Google Pay.

Sunt eligibile pentru înrolare și utilizare la plată în Google Pay cardurile emise de CEC Bank, indiferent că sunt carduri de debit sau de credit, și indiferent dacă sunt emise pe numele unui client persoană fizică sau juridică.

 

Pot fi înrolate în Google Pay atât cardurile CEC emise pe numele titularului de card, cât și pe cel al posesorului desemnat, cu respectarea prevederilor secțiunii Înregistrarea unui card CEC în Google Pay din prezenții Termeni.

 

Pentru a vizualiza toate cardurile CEC eligibile pentru înrolare și utilizare în Google Pay, poți accesa www.cec.ro.

Pentru a utiliza cardul tău CEC în Google Pay trebuie să deții sau să îți creezi mai întâi un cont Google, creat astfel cum impune Google. Totodată, ai nevoie de un dispozitiv compatibil.

 

Ai posibilitatea să adaugi același card CEC pe mai multe dispozitive concomitent. Furnizorul de dispozitive poate impune limitări sau restricții pentu utilizarea Google Pay și/sau poate avea cerințe minime de software și hardware pentru dispozitivul compatibil utilizat.

 

Prin dispozitiv compatibil se înțelege orice smartwatch, brățară, smartphone sau alt tip dispozitiv care permite efectuarea de plăți prin Google Pay. Dispozitivele compatibile sunt cele cu sistem de operare Android minim 5.0 și funcționalitate NFC.

 

Ești de acord să utilizezi cardul CEC numai cu un dispozitiv echipat corespunzător pentru Google Pay și să respecți toți termenii și condițiile aplicabile pentru Google Pay.

 

Înainte de a te înregistra în Google Pay, trebuie să te asiguri că doar parola ta/detaliile tale de securitate sunt legate de cardul CEC pe care dorești să îl utilizezi pe dispozitivul respectiv în Google Pay. Această parolă/ detaliile de securitate vor fi utilizate pentru autorizarea tranzacțiilor efectuate cu cardul CEC emis pe numele deținătorului de card.

 

CEC Bank nu răspunde sub nicio formă, pentru cerințele Google sau ale terților cu care acesta colaborează, de impunere a unor condiții de creare a contului Google sau a dispozitivelor compatibile.

Înainte de introducerea datelor cardului tău CEC în Google Pay ți se va solicita să îți setezi o parolă/detalii de securitate, pe care le vei utiliza pentru accesarea Google Pay. Condițiile, cazurile și frecvența cu care ți se va solicita să introduci această parolă/detalii de securitate sunt stabilite de furnizorul Google Pay.

 

În cazul în care știi sau crezi că parola setată de ține a fost compromisă (ex. a ajuns la cunoștința altor persoane), îți recomandăm să o modifici imediat.

 

Te rugăm să contactezi de urgență CEC Bank la numărul de telefon tipărit pe spatele cardului CEC, cel puțin în următoarele situații:

 • în cazul în care cardul CEC pe care l-ai înregistrat în Google Pay este pierdut sau furat, contactează-ne imediat și anunță-ne că este înregistrat și în Google Pay;
 • în cazul în care dispozitivul tău este pierdut, furat sau folosit fără consimțământul tău.

 

CEC Bank nu își asumă răspunderea pentru plăți efectuate cu cardul CEC înrolat în Google Pay până când nu ne este adusă la cunoștință producerea unui eveniment dintre cele menționate sau până când nu se solicită blocarea acestui card. CEC Bank nu își asumă răspunderea pentru cazul în care cardul CEC a fost utilizat pentru plăți prin intermediul Google Pay în baza parolei tale care a fost utilizată de alte persoane, indiferent dacă le-ai comunicat-o sau au aflat-o, în orice mod, fără acordul tău.

 

Pentru a preveni apariția unor evenimente precum cele de mai sus, îți recomandăm următoarele:

 • păstrează tot timpul dispozitivul în siguranță și în posesia ta;
 • păstrează informațiile de securitate și parola dispozitivului securizate și cunoscute numai de tine;
 • setează parole/ detalii de securitate diferite pentru cardul tău CEC în Google Pay decât cele utilizate pentru a cardul CEC fizic;
 • nu păstra cardurile CEC în format fizic și/sau detaliile cardurilor CEC împreună cu dispozitivul utilizat;
 • dacă începi să utilizezi un dispozitiv nou, șterge toate cardurile și alte informații personale de pe dispozitivul vechi. Pentru detalii despre cum poți proceda, urmează instrucțiunile furnizorului de dispozitive.

 

Te angajezi să colaborezi cu CEC Bank și/sau cu orice autoritate competență pentru prevenirea oricărui tip de fraudă, sau pentru derularea oricăror anchete care s-ar desfășura în legătură cu utilizarea cardului tău CEC înrolat în Google Pay.

 

Google Pay și dispozitivul tău pot utiliza anumite funcționalități și proceduri de securitate pentru a proteja împotriva utilizării neautorizate a oricărui card. Aceste funcționalități și proceduri aparțin exclusiv furnizorului de dispozitive. Prin înrolarea cardului CEC în Google Pay ești de acord să nu dezactivezi niciuna dintre aceste caracteristici de securitate și să le folosești pentru a-ți proteja toate cardurile CEC înrolate în Google Pay. CEC Bank nu controlează aceste metode de securitate și nu răspunde pentru modul în care Google și/sau furnizorul dispozitivului tău le utilizează.

După setarea parolei/detaliilor de securitate, ți se va solicita să introduci datele cardului pe care dorești să îl înrolezi în Google Pay, date ale cardului care sunt necesare furnizorului Google Pay pentru a-ți permite utilizarea la plată a cardului CEC prin intermediul acestei aplicații. Detalii despre aceste date găsești în secțiunea 14 a prezenților Termeni - "Prelucrarea datelor cu caracter personal".

 

Pentru a se asigura că persoana care încearcă să înroleze un card CEC în Google Pay este în drept să solicite această înregistrare, va fi nevoie ca CEC să verifice identitatea acestei persoane. În acest sens, pentru a putea finaliza înrolarea cardului CEC în Google Pay, după introducerea datelor cardului CEC în această aplicație, va fi nevoie ca, după caz, titularul cardului emis pe numele unei persoane fizice sau reprezentantul legal al persoanei juridice pe numele căreia este emis cardul CEC să contacteze serviciul Contact Center CEC, la numerele de telefon (021) 202.69.99 / 315.71.00., unde un reprezentant CEC îi va solicita informații menite să asigure identificarea sa și să permită setarea token-ului corespunzător pentru cardul CEC ce va fi utilizat în Google Pay.

 

Token-ul este o reprezentare virtuală a cardului CEC a cărui înregistrare în Google Pay se dorește. Token-ul se setează de CEC în baza informațiilor despre dispozitivul utilizat pentru accesarea contului Google, astfel cum aceste informații îi sunt puse la dispoziție băncii prin intermediul Google și/sau al terților cu care acesta colaborează.

 

Refuzul de a furniza aceste informații, dintre care unele sunt date cu caracter personal, va face imposibilă finalizarea înrolării cardului CEC în Google Pay și utilizarea acestuia la plată în respectiva aplicație nu va fi posibilă.

 

După finalizarea înrolării cardului CEC în Google Pay, în Contact Center CEC, se va putea utiliza la plată acest card CEC prin Google Pay.

 

Ai mai multe modalități de a finaliza înrolarea unui card CEC în portofelul virtual Google Pay, respectiv:

 • Din aplicația de Mobile Banking CEC Bank dacă ai deja acest serviciu și optezi pentru această variantă
 • Fără utilizarea aplicației de Mobile Banking CEC Bank – poți opta pentru una dintre următoarele variante:
  • Transmitere de mesaj OTP (“One time password”/ Parola unică) la numărul de telefon mobil declarat la Bancă
   Atenție: Nu comunica parola altei persoane!
  • Efectuare apel telefonic în Contact Center CEC pentru identificare și sprijin în efectuarea pașilor aferenți. În cazul în care nu ai înregistrat în baza de date a Băncii un număr de telefon mobil corect, aceasta este singura variantă posibilă. 

Autentifici plățile ulterioare efectuate cu dispozitivul pe care s-a înrolat cardul CEC în portofelul virtual Google Pay.

 

Utilizarea cardurilor CEC în Google Pay pentru achiziționarea de bunuri și servicii este guvernată de termenii și condițiile cardului CEC, care sunt parte integrantă a Condițiilor Generale de Afaceri ale CEC BANK aplicabile, după caz, clienților CEC persoane fizice sau persoane juridice.

 

Ești responsabil inclusiv pentru toate utilizările și tranzacțiile efectuate cu cardul CEC în Google Pay de către terți cărora le-ai oferit acces voluntar sau involutar la cardul tău înrolat în CEC Pay, inclusiv dacă aceste terțe părți utilizează în mod greșit orice card sau Google Pay.

 

Acești Termeni reglementează accesul și utilizarea cardului CEC în Google Pay numai între tine, în calitate de deținător de card CEC, și bancă.

 

Furnizorul de dispozitive cu care se pot efectua plăti prin Google Pay, precum și al soluției Google Pay sau terți cu care aceștia colaborează pot avea proprii termeni și condiții și politici de confidențialitate. Te rugăm să ai în vedere că ești supus respectivilor/respectivelor termeni și condiții sau politici de confidențialitate atunci când utilizezi produsele și serviciile Google. CEC Bank nu își asumă nicio răspundere pentru felul cum Google și/sau terții cu care acesta colaborează utilizează informațiile pe care le pui la dispoziția lor, nici cu privire la datele tale cu caracter personal pe care le prelucrează în contextul serviciilor pe care le oferă sau când vizitezi website-urile lor.

a. Efectuarea plăților cu cardul CEC prin Google Pay

Google Pay permite efectuarea de plăti contactless cu un card înrolat, la POS-uri instalate la diferiți comercianți, prin intermediul dispozitivului pe care îl utilizezi. Prin selectarea unui card virtual și plasarea dispozitivului pe care îl utilizezi în apropierea unui terminal POS contactless din locația unui comerciant, autorizezi efectuarea plății pentru produsele sau serviciile comerciantului.

 

b. Vizualizarea informațiilor și a plăților efectuate cu cardul CEC în Google Pay

CEC BANK îți oferă informații despre plățile realizate cu cardul tău CEC înrolat în Google Pay în modalitățile agreate cu banca (ex. extras de cont, Internet Banking, în unitățile CEC etc). Aceste informații vor fi evidențiate că fiind plăti efectuate cu respectivul card CEC, fără a indică faptul că plățile s-au efectuat prin intermediul Google Pay. Google Pay poate de asemenea să îți ofere acces la informații despre plățile efectuate cu cardul CEC prin intermediul Google Pay. Despre existența unei asemenea posibilități, precum și informații în legătură cu această posibilitate îți vor fi furnizate de Google.

 

c. Încetarea utilizării cardului CEC în Google Pay

Ștergerea datelor cardului CEC din Google Pay nu influențează în niciun fel posibilitatea ca acest card să fie utilizat în continuare la plăți, conform Condițiilor de utilizare a cardurilor, parte intergrantă a Condițiilor Generale de Afaceri ale CEC Bank. CEC Bank nu răspunde dacă datele tale și/sau ale cardului tău CEC sunt utilizate de Google sau de terți cu care acesta colaborează în alte scopuri decât cele aferente efectuării plăților prin Google Pay, nici pentru perioada în care utilizezi acest card CEC în Google Pay, nici după momentul eliminării acestuia din Google Pay.

Poți elimina oricare dintre cardurile CEC din Google Pay în orice moment, apăsând butonul sau linkul corespunzător din aplicația de pe dispozitiv sau sunând la numărul de pe spatele cardului CEC. În aceste circumstanțe, autorizezi CEC Bank să continue procesarea oricăror tranzacții restante pe cardul CEC.

În plus față de orice drepturi de încetare a utilizării unui card CEC și/sau a contului de card atașat acestuia, așa cum sunt acestea stabilite prin Condițiile Generale de Afaceri ale CEC Bank, banca își rezervă dreptul de a înceta în întregime oferirea posibilității de utilizare a cardurilor CEC în Google Pay.

 

De asemenea, CEC Bank are dreptul să blocheze, să restricționeze, să suspende sau să înceteze oferirea posibilității de utilizare a oricărui card CEC în Google Pay dacă se încalcă prezenții Termeni, Condițiile Generale de Afaceri ale CEC Bank, condițiile stipulate în contractele de card, termenii Google Pay sau dacă suspectează orice activitate frauduloasă sau necorespunzătoare a cardului în Google Pay sau în alt mod de plată.

 

În plus, în cazul în care furnizorul de dispozitive și/sau al aplicației Google Pay își blochează, restrânge, suspendă sau întrerupe utilizarea aplicației Google Pay și / sau modifică funcționalitatea acesteaia, CEC Bank nu va răspunde față de clienții săi care și-au înrolat cardul CEC în Google Pay sau față de terți.

În prezent CEC Bank nu percepe nicio taxă pentru utilizarea cardului tău CEC prin Google Pay.

 

Te rugăm să ai însă în vedere că furnizorul dispozitivului tău Google Pay, și/sau terții cu care colaborează pot percepe taxe, pot impune limitări și restricții care ar putea afecta utilizarea de către tine a oricărui card CEC în Google Pay, precum, dar fără a se limita la utilizarea datelor sau taxelor aferente mesageriei text impuse de prestatorul de servicii de telefonie mobilă. Ești singurul responsabil pentru plata acestor taxe și ești de acord să respectați orice limitări sau restricții impuse.

Accesul, utilizarea și întreținerea cardului CEC virtual depind de Google Pay și de rețeaua furnizorului tău de internet. CEC Bank nu operează Google Pay sau astfel de rețele și nu are control asupra operațiunilor lor. CEC Bank nu va răspunde pentru nicio situație care întrerupe, împiedică sau afectează în alt fel funcționarea oricărui card CEC în Google Pay, precum, dar fără a se limita la indisponibilitatea serviciului Google Pay sau a serviciului de internet, comunicații, întârzieri în rețea, limitări privind acoperirea rețelei de internet, întreruperi ale sistemului.

Ne rezervăm dreptul de a revizui acești Termeni în orice moment, în conformitate cu prevederile Condițiilor Generale de Afaceri ale CEC Bank.

 

Te vom anunța despre modificările aduse acestor Termeni prin e-mail sau printr-o altă metodă de comunicare prevăzută în secțiunea XII de mai jos. De asemenea, vei putea să vizualizezi Termenii revizuiți pe dispozitivul tău. Dacă nu vei fi de acord cu Termenii revizuiți, vei avea dreptul să elimini oricând oricare dintre cardurile CEC din Google Pay.

În legătură cu activarea și utilizarea cardului CEC în Google Pay, este posibil ca CEC Bank să fie nevoită să te contacteze. În acest scop se vor utiliza oricare dintre datele de contact ale titularului de card - adresa de corespondență/domiciliu, adresa de e-mail, număr de telefon, astfel cum se regăsesc acestea în evidențele CEC.

CEC Bank S.A. prelucrează în calitate de operator datele cu caracter personal ale deținătorilor de carduri CEC care doresc să finalizeze înregistrarea acestora în Google Pay, precum și în contextul utilizării la plată a cardurilor CEC prin intermediul Google Pay, astfel cum se menționează în cele ce urmează:

pentru înregistrarea cardurilor în Google Pay – va fi necesar să prelucrăm numărul cardului, data expirării cardului, numele deținătorului cardului, astfel cum este el înscris pe card, codul CVV, precum și adresa poștală

pentru verificarea/validarea identității persoanelor în drept pentru a solicita înregistrarea cardurilor CEC în Google Pay(detalii în cadrul secțiunii VI din prezenții Termeni) - vom solicita în cadrul apelului inițiat către serviciul Contact Center CEC date de identitate pe care le-ai declarat băncii și/sau după caz, date despre tranzacții sau produse/servicii ale băncii pe care le utilizezi, pentru a ne asigura să ești persoana în drept să solicite înregistrarea unui anumit card CEC în Google Pay

pentru contactarea ta în legătură cu cardurile CEC înrolate în Google Pay (detalii în cadrul secțiunilor XI și XII din prezenții Termeni) vom utiliza datele de contact pe care le-ai declarat băncii pentru relația de afaceri pe care o ai în derulare cu aceasta

pentru asigurarea securității aplicației și a datelor înregistrate în aceasta- prelucrăm date precum cele despre dispozitivul pe care ai descărcat aplicația (sitem de operare, IMEI etc) și adresa IP

pentru a putea să realizezi plăti cu cardurile CEC în Google Pay este necesar ca datele tale de identificare și contact, detaliile cardurilor și conturilor atașate acestora, precum și detaliile despre tranzacții (inclusiv sume, explicații, dată etc) să fie dezvăluite între CEC și Google - furnizorul soluției Google Pay. Prelucrarea datelelor tale cu caracter personal în condițiile utilizării la plată a cardurilor CEC în Google Pay se supune și condițiilor politicii de confidențialitate a Google - pe care te rugăm să o citești de aici: https://policies.google.com/privacy?hl=ro.

CEC BANK nu își asumă nici o răspundere pentru modul cum acestea înțeleg să prelucreze datele cu caracter personal ale deținătorilor de carduri CEC înrolate în Google Pay.

Datele cu caracter personal prelucrate în contextul efectuării plăților cu cardurile CEC în Google Pay sunt supuse prevederilor secțiunii aferente prelucrării datelor cu caracter personal din Condițiile Generale de Afaceri ale CEC BANK, contract- cadru care guvernează relația ta contractuală cu CEC Bank și pe care îl regăsești inclusiv accesând următorul link:

Prevederile prezenței secțiuni se completează cu cele ale Politicii de confidențialitate CEC Bank, pe care o poți accesa aici.

Google și Google Pay sunt marci înregistrate ale Google LLC., înregistrate în S.U.A. și alte țări.